Tips Temuduga Pegawai Perkhidmatan Pendidikan

Temuduga Pegawai Perkhidmatan Pendidikan

INFO RINGKAS PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN

Pegawai Perkhidmatan Pendidikan mempunyai peranan dan tanggungjawab melaksanakan dasar dan urusan pentadbiran seperti yang telah ditetapkan di bawah.

TEMUDUGA PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN

Temuduga Pegawai Perkhidmatan Pendidikan antara proses temuduga kerja kerajaan yang mencabar kemahiran berfikir calon terlibat dari segi lontaran idea menjawab dan sebagainya. Berikut merupakan info jawatan, peranan dan tugas seorang Pegawai Perkhidmatan Pendidikan.

Untuk lulus temuduga Pegawai Perkhidmatan Pendidikan, calon terlibat perlulah melakukan persediaan rapi aspek fizikal dan mental. Sebaik persediaan adalah mempersiapkan diri anda dengan ilmu berkaitan kerjaya pilihan anda.

Berikut merupakan maklumat penting mengenai kerjaya Pegawai Perikanan dan bagaimana anda boleh mendapatkan panduan temuduga kerja kerajaan sebagai persediaan temuduga anda.

INFO LENGKAP KERJAYA PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN

Pegawai Perkhidmatan Pendidikan merupakan jawatan yang terletak di bawah kumpulan Pengurusan dan Profesional, Sokongan (Skim Perkhidmatan Bersepadu)

SYARAT LANTIKAN PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN

Di Malaysia, untuk menjadi seorang Pegawai Perkhidmatan Pendidikan calon perlulah mempunyai cukup syarat kelayakan yang telah ditetapkan. Antara syarat utama yang telah ditetapkan adalah seperti berikut:

KELAYAKAN UNTUK LANTIKAN KE GRED DG29
(a) (i) Diploma dalam bidang perguruan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi perguruan tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
GRED DG29 [ Gaji Permulaan : RM1,589.00 ]; atau
(ii) Diploma dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan serta Sijil Kursus Perguruan Lepas Diploma atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
GRED DG29 [ Gaji Permulaan : RM1,735.44 ]; atau
KELAYAKAN UNTUK LANTIKAN KE GRED DG41
(a) (i) Ijazah Sarjana Muda dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan serta Diploma Pendidikan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
GRED DG41 [ Gaji Permulaan : RM2,018.52 ]; atau
(ii) Ijazah Sarjana Muda kepujian dalam bidang pendidikan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
GRED DG41 [ Gaji Permulaan : RM2,222.94 ]; atau
(iii) Ijazah Sarjana Muda kepujian dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan serta Diploma Pendidikan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
GRED DG41 [ Gaji Permulaan : RM2,222.94 ]; atau
(iv) Ijazah Sarjana dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan serta Diploma Pendidikan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
GRED DG41 [ Gaji Permulaan : RM2,733.98 ]; atau
(v) Ijazah Doktor Falsafah (PhD) dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan serta Diploma Pendidikan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
GRED DG41 [ Gaji Permulaan : RM3,040.60 ].

PEPERIKSAAN PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN

Untuk menjawat jawatan ini calon perlulah dahulu menduduki peperiksaan yang akan diadakan oleh pihak SPA Malaysia yang bertujuan untuk menguji kemahiran dan daya pemikiran calon mengaplikasikan maklumat melalui latihan, pengetahuan akademik dan pengalaman.

Antara matlamat utama peperiksaan ialah untuk menguji calon dari pelbagai jurusan berbeza dengan set soalan yang telah ditetapkan.

HALA TUJU SELEPAS LULUS PEPERIKSAAN

Calon yang lulus peperiksaan dan terpilih menghadiri temuduga boleh dikatakan selangkah lagi untuk menjawat jawatan ini.

Namun, halangan temuduga merupakan halangan akhir yang perlu di hadapi oleh calon lulus peperiksaan.

Antara matlamat utama temuduga jawatan kerajaan ialah ingin menyisih calon-calon yang layak dan tidak layak menjawat jawatan ini melalui sesi interview yang akan menguji calon.

Persoalan yang bakal diajukan bakal menguji calon berkomunikasi, lontaran idea, percakapan dan pelbagai lagi aspek penting temuduga.

DAPATKAN PANDUAN TEMUDUGA KERJA KERAJAAN

Panduan temuduga kerja kerajaan merupakan rujukan utama yang dikeluarkan oleh pihak kami untuk membantu calon temuduga kerajaan.

Panduan ini juga merupakan rujukan utama yang dikeluarkan khas untuk persediaan temuduga calon kerja kerjaan.

Panduan ini merupakan rekomendasi utama kami khas untuk membantu calon temuduga kerja kerajaan. Pihak kami cadangkan anda preview dahulu kandungan utama panduan tersebut dan terus membuat pembelian melalui link di bawah.

APA SEBENARNYA PANDUAN TEMUDUGA KERJA KERAJAAN

Untuk makluman, Panduan ini merupakan himpunan lengkap koleksi rujukan temuduga sektor awam dan swasta yang banyak membantu calon temuduga Kerja Kerajaan sebelum ini.

Kandungan panduan ini telah membantu ramai calon temuduga Pegawai Perkhidmatan Pendidikan lulus temuduga berdasarkan maklumbalas yang di terima.

Berikut antara kandungan utama Panduan Rahsia Bijak Temuduga.

[+] Persediaan Menghadapi Temuduga
[+] Soalan Lazim Killer Temuduga
[+] Checklist Temuduga
[+] Peta Minda Rujukan Pantas
[+] Pengalaman Temuduga Sektor Swasta
[+] Pengalaman Temuduga Sektor Awam

Untuk membeli dan mendapatkan panduan khas temuduga ini, anda boleh melanggan sebagai pembaca laman ini terlebih dahulu atau terus ke laman jualan di bawah.

Seperti biasa hebahan jualan juga akan dilakukan terus ke email calon-calon yang mendaftar dengan laman Panduan Temuduga.

Panduan Temuduga Pegawai Perkhidmatan Pendidikan

Contoh Soalan Temuduga Pegawai Perkhidmatan Pendidikan

atau, daftar dan langgan sebagai pembaca untuk download ebook 15 Sebab Anda GAGAL Temuduga secara percuma

DAPATKAN PANDUAN TEMUDUGA SPA

Panduan Temuduga SPA
Panduan Temuduga SPA

Panduan dan rujukan utama Temuduga SPA. Dapatkan sekiranya anda memilih untuk LULUS.Tempah ➞

Comments on this entry are closed.

Perhatian Calon Pegawai Hal Ehwal Islam S29 & S41
Tempah Panduan Peperiksaan Pegawai Hal Ehwal Islam Sekarang
Daftar Percuma Di Bawah. Anda Akan Di Bawa Ke Laman Tempahan & Kami Akan Email Link Tempahan Terus Ke Inbox Anda
Daftarkan Saya